Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
19

Nieuwe oproep Mondriaan Fonds gepubliceerd

Het Mondriaan Fonds heeft een nieuwe call for proposals gepubliceerd. Met een open oproep voor bijzondere plannen op het gebied van opdrachtgeverschap kunnen nieuwe kansen worden geboden voor het vergroten van de productie- en presentatiemogelijkheden van kunstenaars. Het betreft een pilotproject.

Het moet hierbij gaan om relevante artistiek-inhoudelijke projecten die niet tot stand zouden komen zonder de bijdrage van het Mondriaan Fonds. De plannen kunnen betrekking hebben op projecten met een blijvend karakter, maar ook op meer tijdelijke projecten. Deze oproep is niet bedoeld voor educatieve projecten en/of projecten die regulier ondersteund kunnen worden binnen één van de huidige regelingen van het Mondriaan Fonds.

De open call is met name bestemd voor plannen die in samenwerking tot stand komen. Aanvragen kunnen worden ingediend door zowel instellingen voor beeldende kunst en cultureel erfgoed, als marktpartijen die met kunstenaars willen samenwerken en bijzonder nieuw werk willen realiseren. Het Mondriaan Fonds kan maximaal 50% bijdragen, op voorwaarde van een overigens dekkende begroting, inclusief een reëel honorarium voor de kunstenaar. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 1 december 2012. 

Terug naar overzicht