Nieuws

sep
19

Kansen voor West binnenkort open voor Zuid-Hollandse fieldlabs

Het Operationeel Programma EFRO West-Nederland (OPWEST), oftewel Kansen voor West II, gaat naar verwachting in de tweede helft van oktober open voor aanvragen voor fieldlabs in Zuid-Holland.

Er komt in totaal € 3,8 miljoen beschikbaar voor deze openstelling voor fieldlabs, oftewel praktijkomgevingen waar bedrijven in samenwerking met universiteiten innovaties van producten en diensten bedenken en testen. De fieldlabs voor deze openstelling moeten zich bezighouden met digitalisering, duurzame energie, duurzaam vervoer en duurzame oplossingen op het gebied van gezondheid.

Van het totaalbudget wordt ruim € 3,4 miljoen beschikbaar gesteld door de provincie Zuid-Holland. Naast deze provinciale cofinanciering komen er ook Europese middelen beschikbaar uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). In totaal komt hierdoor dus € 3,8 miljoen beschikbaar (inclusief restbedrag oude openstelling).

Met deze gelden wil de provincie bedrijven helpen om bij te dragen aan de overgang naar de zogeheten 'Next Economy'. Deze nieuwe economie staat in het teken van verduurzaming en digitalisering.

Kijk voor meer informatie op: https://www.kansenvoorwest2.nl/nl/nieuws/vooraankondiging-ruim-3-8-miljoen-euro-voor-fieldlabs-in-nieuwe-openstelling-zuid-holland/

Terug naar overzicht