Nieuws

sep
19

Leisure Ontwikkel Fonds opengesteld voor ondernemers

Ondernemers met innovatieve, recreatieve plannen voor Noord-Brabant kunnen hiervoor sinds 18 september 2017 een lening aanvragen bij het eerder aangekondigde Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF). Dit fonds stimuleert nieuw vrijetijdsaanbod in de provincie met als doel structureel meer bezoekers naar Noord-Brabant te trekken, die langer willen blijven en meer willen besteden.

Projecten, die bij het LOF in aanmerking komen voor een lening moeten zich richten op een nieuw vrijetijdsaanbod in Noord-Brabant, dat aansluit bij de drie kernthema's van de provincie. Dit zijn Brabantse meesters en erfgoed, Design en Innovatie en Attractieparken en Evenementen. De ideeën moeten tevens een sterke verhaallijn hebben en onderscheidend zijn. De aanvraag moet voorzien zijn van een goed onderbouwd projectplan. 

De lening bedraagt minimaal € 75.000 en maximaal € 400.000, tot ten hoogste 50% van de totale begroting. 

 

Het LOF is een gezamenlijk initiatief van de provincie, Midpoint Brabant, de Efteling en Libéma. Op 13 september traden de Metropoolregio Eindhoven, de Regio Noordoost Brabant en de Regio West-Brabant toe. Zij zullen eveneens een financiële bijdrage gaan leveren. Het voornemen is om voor een periode van 10 jaar in totaal € 10 miljoen in de leisure sector te gaan investeren. 

Terug naar overzicht