Nieuws

sep
19

Nederlandse prijs voor ICT-onderzoek voor Birna van Riemsdijk

Dr. Birna van Riemsdijk, onderzoeker aan de TU Delft op het gebied van Socially adaptive software ontvangt de Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek 2014. Van Riemsdijk richt zich op slimme software, die normen en waarden respecteert, door zich daaraan aan te passen. Aan de prijs is een bedrag verbonden van 50.000 dat vrij te besteden is aan ICT-onderzoek

De Nederlandse Prijs voor ICT-onderzoek wordt beschikbaar gesteld door de ICT-onderzoek Platform Nederland (IPN), in samenwerking met de NWO), en wordt om het jaar uitgereikt. De prijs is bestemd voor een wetenschappelijk onderzoeker, niet ouder dan veertig jaar, die vernieuwend onderzoek op zijn of haar naam heeft staan of die verantwoordelijk is voor een wetenschappelijke doorbraak in de ICT, en is bedoeld als eerbetoon aan zijn/haar persoon en als promotie van het vakgebied ICT.

Kandidaten konden tot en met 14 juni jl. worden aangemeld bij de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. De prijsuitreiking zal op 24 maart 2015 plaatsvinden, tijdens het ICT.OPEN event.

Terug naar overzicht