Nieuws

sep
19

Inschrijftermijn Jonge Architectenprijs verlengd

Masterstudenten, (interieur)architectuur en jonge (interieur)architecten, tot 40 jaar, kunnen ook dit jaar weer meedoen aan de Jonge Architecten Prijs. Er zijn twee prijsvraagrondes, met twee exposities en er komt een catalogus met alle inzendingen. Vanwege de krappe voorbereidingstijd voor de eerste ronde zijn zowel de inschrijvings- als de uiterlijke inzenddatum van de Jonge Architecten Prijs verlengd. De nieuwe deadline is 30 september 2013.  

De eerste ronde van de Prijs staat in het teken van nieuwe architectonische oplossingen voor vergunningsvrij bouwen. De opgave is het ontwerp van een serie van (minimaal twee) vergunningsvrije gebouwtjes. Voorwaarden zijn dat in ieder geval een van de gebouwtjes een prieel is (max. 10 m2) en een ander een buitenkamer (max. 20 m2). De gebouwtjes mogen max. 3 meter hoog zijn en zijn bedoeld voor in de tuin.
Voor de opgave van tweede ronde is de organisatie nog op zoek naar een gemeente of woningbouwcorporatie als opdrachtgever van een bescheiden woningbouwopgave, die in de nabije toekomst gerealiseerd kan worden.

De prijs wordt georganiseerd door ArchitectenWerk, de hoofdsponsor is de Bond van Nederlandse Architecten, BNA. De hoofdprijs bedraagt € 2.500.

Terug naar overzicht