Nieuws

aug
19

Inschrijving Nationale Eenzaamheid Prijs 2015 verlengd

De inschrijvingsperiode voor de Nationale Eenzaamheid Prijs 2015 is met twee weken verlengd. Aanvragen kunnen tot en met 30 augustus 2015 worden ingediend. Coalitie Erbij roept burgers (individueel of in groepsverband), non-profit organisaties, bedrijven en overheidsinstellingen op om plannen in te dienen. Het moet gaan om vernieuwende, inspirerende en effectieve activiteiten, waarmee de eenzaamheid van mensen in hun eigen woning of woonomgeving wordt voorkomen of verminderd.

Uit alle inzendingen worden drie genomineerden gekozen. De uiteindelijke winnaar ontvangt € 5.000 om de activiteit mee uit te voeren en een kunstobject. De tweede prijs bedraagt € 2.000 en er is een derde prijs ter waarde van € 1.000. De prijs wordt uitgereikt door staatssecretaris Van Rijn van VWS, op het Nationaal Eenzaamheid Congres op 24 september in Lelystad. De winnaars worden bepaald door deelnemers aan het congres.

De Nationale Eenzaamheid Prijs een initiatief van Coalitie Erbij in samenwerking met Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg en Centrum voor Maatschappelijke Ontwikkeling Flevoland.

Terug naar overzicht