Nieuws

aug
19

Innovatievouchers biomassa leveringsketens voor ondernemers in Overijssel en Gelderland

SecureChain nodigt MKB-bedrijven uit de provincies Overijssel en Gelderland uit om deel te nemen aan de Innovatie Voucher Competitie. SecureChain is een Europees bio-energie project dat wordt ondersteund door de Europese Commissie vanuit het Horizon 2020 programma (Grant Agreement no. 646457). De vouchers kunnen worden gebruikt om duurzame bio-energieketens op te zetten en zo de ontwikkeling van bio-energie in beide provincies te versnellen. Naast Nederland nemen ook regio's uit Duitsland, Zweden, Spanje, Griekenland en Estland deel aan het programma.

De beste voorstellen zullen gedurende dertig maanden door het SecureChain-project worden begeleid. De waarde van de voucher is maximaal € 5.000 (excl. BTW). Met de innovatievoucher kan extern advies ingekocht worden. Daarnaast ontvangt de aanvrager een uitgebreid ondersteuningspakket om de biomassaleveringsketen verder vorm te geven. Dit pakket omvat technische ondersteuning, een (beperkte) Levenscyclus Analyse (LCA), financiële begeleiding en duurzaamheidsscertificatie.

De voorstellen zullen worden beoordeeld door een internationale evaluatiecommissie. In Nederland zullen maximaal drie projectvoorstellen worden gehonoreerd. De voorstellen kunnen worden ingediend tot en met 15 september 2015.

Terug naar overzicht