Nieuws

jul
19

ZonMw Oproep Palliantie 2018 aangekondigd

De commissie Palliantie laat weten dat er naar verwachting in november/december 2018 een nieuwe subsidieoproep geopend zal worden. In deze oproep worden de onderzoeksinstellingen, de netwerken palliatieve zorg en hun samenwerkingspartners uitgenodigd om aanvragen in te dienen waarin bestaande interventies in de regio’s verder geïmplementeerd, onderbouwd en doorontwikkeld worden.

De procedure van de oproep bestaat uit twee stappen: in de eerste stap staat de beoordeling van het onderzoeksvoorstel centraal. Bij deze stap is de hoofdaanvrager afkomstig uit een onderzoeksinstelling. In de tweede stap staat de implementatie van de bestaande interventie in de regio’s centraal. Die hoofdaanvrager is afkomstig uit de netwerken palliatieve zorg. Klik hier voor meer informatie over de oproep.

 

Doel van het programma Palliantie - Meer dan Zorg is het verbeteren van de kwaliteit van leven van mensen in hun laatste levensfase en hun naasten, het voorkomen van versnippering, en het verbeteren van de kwaliteit van de palliatieve zorg in Nederland. 

Terug naar overzicht