Nieuws

jul
19

Drie extra programma's voor Groninger Ondernemersregeling

De provincie Groningen heeft drie nieuwe programma's geselecteerd voor de Groninger Ondernemersregeling. Ondernemers kunnen nu met subsidie deelnemen aan een programma voor de coaching van ondernemers, voor export naar China en technische praktijkopleidingen in de metaalsector. De provincie draagt maximaal € 5.000 bij aan de kosten voor één van de programma's. In totaal zijn er nu acht programma's waaraan bedrijven met subsidie kunnen deelnemen.

Het programma 'Ondernemer Coacht Ondernemer' is een initiatief van VNO-NCW en MKB Noord. Door coaching wordt kennis en ervaring van (oud-)ondernemers ingezet om startende en groeiende ondernemers verder te helpen. In het traject wordt de gecoachte ondernemer gestimuleerd om zijn ondernemersvaardigheden verder te ontwikkelen. Er is een pakket voor starters en een pakket voor ervaren ondernemers.

 

Ondernemers die zich willen richten op de Chinese markt, kunnen subsidie krijgen als ze een traject volgen bij Splendid China. De onderneming is ervaren in het begeleiden van Nederlandse ondernemers voor export naar de Chinese markt. Zij biedt een eenjarig programma aan, waarin Groninger bedrijven intensief begeleid worden met het opstarten van de export.

 

Ondernemers in de metaalsector die (jonge) medewerkers opleiden, kunnen gebruikmaken van een nieuw programma van het Opleidingsbedrijf Metaal (OBM) Noord. De medewerkers werken drie dagen in de week op het bedrijf in kwestie, krijgen één dag in de week theorie op een regionale ROC en één dag in de week een extra praktijkdag gericht op het bedrijf waar de leerling werkt.

 

De Groninger Ondernemersregeling heeft als doel het verhogen van het aantal innoverende ondernemingen in de provincie Groningen en het verminderen van de (jeugd)werkloosheid in de provincie Groningen. Met de regeling komen ondernemingen, gevestigd in de provincie Groningen, in aanmerking voor een ondernemersvoucher om kennis in te kopen.

 

De vijf eerder erkende programma's binnen de Ondernemersregeling zijn gericht op:

  • de uitbreiding van export en het leggen van contacten (World Trade Centrum Noord-Nederland),
  • de verbetering van ondernemersvaardigheden (VentureLabNoord),
  • studentenonderzoek (Student Consultancy),
  • begeleiding van bedrijven die willen exporteren naar Duitsland (Baanders Export en Andalus),
  • praktijkopleiding voor de beroepsgroepen constructiewerker, scheepsmetaalbewerker, pijpenbewerker en lasser (Stichting MSO).

Terug naar overzicht