Nieuws

jun
19

Interreg Noordzeeregio keurt projecten én projectideeën goed

Binnen het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 (INTERVBNOO) zijn acht nieuwe projecten en tien nieuwe projectideeën goedgekeurd.

Goedgekeurde projecten
De acht goedgekeurde projecten zijn gekozen uit de tien aanvragen ingediend binnen de 11 maart 2019 gesloten negende oproep voor 'full applications'. De projecten kunnen in totaal zo'n € 17,8 miljoen steun tegemoetzien. Er is na deze toekenningen nog ruim € 15 miljoen budget beschikbaar voor toekomstige oproepen.

Kijk voor meer informatie op: https://northsearegion.eu/about-the-programme/programme-news/welcome-to-8-new-projects/

Goedgekeurde projectideeën
De tien goedgekeurde projectideeën betreft aanvragen ingediend tijdens de 8 april 2019 gesloten tiende oproep voor 'expressions of interest'. De indieners van de tien ideeën – gekozen uit achttien ingediende aanvragen – mogen dankzij de goedkeuring nu een volledige aanvraag indienen tijdens call 11 (die open staat van 28 juni tot en met 11 oktober 2019). De nu goedgekeurde ideeën hebben overigens betrekking op projecten waarmee in totaal € 31,3 miljoen wordt gevraagd.

Zie ook: https://northsearegion.eu/about-the-programme/programme-news/green-light-for-10-expressions-of-interest/

Oproep 12 uitgesteld
Mede met het oog op het groter dan verwachte aantal aanvragen voor oproepen 9 en 10 én het in zicht komen van de bodem van het programmabudget, is onlangs al besloten oproep 12 voorlopig uit te stellen. Pas na de elfde oproep zal er besloten worden over volgende oproepen. Mogelijk zullen nieuwe oproepen alleen nog open worden gesteld voor kleinere projecten of projecten met betrekking tot een specifiek thema.

Over het programma
Het doel van het programma Interreg VB Noordzeeregio 2014-2020 is het gezamenlijk bijdragen aan sterkere, duurzamere economieën en samenlevingen in het gebied rondom de Noordzee. Het programma is van toepassing op (delen) van België, Denemarken, Duitsland, Nederland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk en Zweden. In Nederland gaat het om de provincies Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Noord-Holland, Overijssel, Zeeland en Zuid-Holland.

Terug naar overzicht