Nieuws

jun
19

€ 4,6 miljoen voor modernisering landbouwbedrijven Veenkoloniën

De provincie Groningen heeft een nieuw openstellingsbesluit gepubliceerd voor de Regeling Europees Plattelandsontwikkelingsprogramma 3 subsidies provincie Groningen (POP3GRON).

Het besluit betreft de al aangekondigde openstelling van de maatregel 'Fysieke investeringen voor innovatie en modernisering van agrarische ondernemingen Veenkoloniën 2019'. De openstelling loopt van 24 juni tot en met 29 augustus 2019. Het subsidieplafond bedraagt € 4,6 miljoen.

Met de openstelling wil de provincie landbouwbedrijven in de Veenkoloniën stimuleren om te investeren in innovatie en modernisering van hun bedrijf, met name door de aanschaf van modernere installaties en machines waarmee de landbouwers hun positie op het gebied van innovatie en modernisering in duurzaamheid kunnen versterken.

Subsidie kan alleen worden aangevraagd door landbouwers waarvan minimaal 50% van het areaal van hun onderneming in de Veenkoloniën ligt, oftewel het grondgebied van de gemeenten Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Midden-Drenthe, Tynaarlo, Midden-Groningen, Pekela, Stadskanaal, Veendam en Westerwolde.

Subsidie kan worden verstrekt voor fysieke investeringen die geplaatst/gebruikt worden in de Veenkoloniën. Het moet bovendien gaan om de investeringen die genoemd zijn in de bijlage bij het openstellingsbesluit. De subsidie bedraagt 40% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 10.000 tot maximaal € 1000.000.

Terug naar overzicht