Nieuws

jun
19

Budget voor Regionaal Investeringsfonds MBO verhoogd

De Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) meldt op haar website dat er voor de huidige aanvraagperiode van het Regionaal Investeringsfonds MBO, een budget beschikbaar is van € 12,7 miljoen. Dit is een verhoging van € 5,7 miljoen. Aanvragen kunnen nog tot en met 30 juni 2017 worden ingediend.

Voor 2018 is een bedrag van € 25 miljoen beschikbaar. Minister Jet Bussemaker van OCW heeft recentelijk aan de Tweede Kamer laten weten dat ze de succesvolle Regeling regionaal investeringsfonds mbo met een jaar wil verlengen. De samenwerking tussen bedrijfsleven en beroepsonderwijs in de regio krijgt daarmee een nieuwe impuls. 

 

Voor de eerste ronde van 2017, die van 1 januari tot 1 februari liep, waren 21 aanvragen binnengekomen. De tweede aanvraagperiode dit jaar is geopend van 1 juni tot en met 30 juni 2017. 

 

Het regionaal investeringsfonds mbo is in 2014 opgericht om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in de regio te verbeteren. Met de regeling kan subsidie worden verstrekt aan samenwerkingsverbanden, bestaande uit publieke en private partijen, die als doel hebben de aansluiting van het beroepsonderwijs op de behoefte van de arbeidsmarkt te verbeteren. Als hierbij behoefte is aan een doelmatiger organisatie van het opleidingenaanbod, kan hiervoor een aanvullende subsidie verstrekt worden.

Terug naar overzicht