Nieuws

jun
19

VSBfonds opent ideeŽnwedstrijd voor sociale en culturele activiteiten

Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan organiseert het VSBfonds een ideeŽnwedstrijd. Voor deze wedstrijd komen ideeŽn in aanmerking, die mensen stimuleren mee te doen aan sociale of culturele activiteiten. Deelname aan de wedstrijd is mogelijk door een filmpje te laten maken tijdens een roadshow die het VSBfonds met haar jubileumcaravan zal maken. Deze roadshow trekt van 19 augustus tot en met 6 september 2015 door Nederland. Aanmelding voor deelname is mogelijk tot 24 juli 2015.

In deze wedstrijd twee soorten prijzen te winnen. Er is twee keer € 25.000 beschikbaar voor de beste grote ideeën in de categorieën Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij. Daarnaast is er twaalf keer € 2.500 beschikbaar voor de beste kleine ideeën, ook in één van deze categorieën Kunst & Cultuur en Mens & Maatschappij.

Deelname is mogelijk door stichtingen en verenigingen. Ideeën moeten eraan bijdragen dat mensen elkaar ontmoeten, begrijpen en inspireren. De bedenkers van de meest kansrijke ideeën worden in de caravan uitgenodigd. Zij kunnen vervolgens samen met een presentator en cameraman een filmpje maken, waarin zij in één minuut uitleggen wat hun idee precies inhoudt. Het filmpje wordt vervolgens op http://www.vsbverzilverjeidee.nl/ geplaatst, zodat iedereen erop kan stemmen. Samen met een jury wordt vervolgens bepaald wie in aanmerking komt voor de prijzen.

Terug naar overzicht