Nieuws

jun
19

Hartstichting - beurzen dr. E. Dekker-programma 2015

Bij de Nederlandse Hartstichting (NHS) kunnen in het kader van het dr. E. Dekker-programma aanvragen worden ingediend voor de beurzen 'Senior Postdoc' en 'Established Investigator'. In 2015 zijn drie beurzen beschikbaar voor een Senior Postdoc, terwijl er één beurs voor een Established Investigator beschikbaar is. De deadline voor het indienen van onderzoeksvoorstellen is 15 september 2015.

Met de Senior Postdoc-beurs wil de Hartstichting goede postdocs stimuleren een eigen onderzoeksgroep op te bouwen binnen het cardiovasculaire onderzoeksveld. De kandidaat dient onderzoek te doen naar de opsporing, behandeling of genezing van hart- en vaatziekten. Een stipendium voor een Senior Postdoc biedt zowel twee jaar financiële ondersteuning van het salaris als ook financiële ondersteuning voor een 4-jarig AIO-project. Naast de salarissen kan een vergoeding voor overige kosten worden aangevraagd van maximaal € 9.000 per jaar.

Het doel van het Established Investigator-stipendium is om een gevestigd onderzoeker op het gebied van hart- en vaatziekten de mogelijkheid te bieden zijn of haar onderzoeksgroep uit te breiden. De onderzoeker kan zich op deze manier goed profileren en doorgroeien tot hoogleraar. Ook voor deze beurs geldt dat de kandidaat onderzoek doet naar de opsporing, behandeling of genezing van hart- en vaatziekten. Het stipendium biedt financiële ondersteuning voor de duur van vijf jaar. Naast het salaris kan een vergoeding voor overige kosten worden aangevraagd van maximaal € 9.000 per jaar.

Het dr. E. Dekker-programma biedt beurzen voor verschillende stadia in de wetenschappelijke carrière van onderzoekers. De beurs is speciaal ontwikkeld voor talentvolle hart- en vaatonderzoekers.

Terug naar overzicht