Nieuws

jun
19

ZonMw kondigt oproep Stimulering Toepassing In de Praktijk (STIP) Goed Gebruik Geneesmiddelen aan

ZonMw publiceert begin juli 2014 een nieuwe oproep Stimulering Toepassing In de Praktijk (STIP) binnen het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen. De deadline voor deze nieuwe ronde, die betrekking heeft op praktijkgerichte projecten, is naar verwachting 30 september 2014. De oproep is vooralsnog onder voorbehoud. ZonMw organiseert op 3 juli a.s. in Den Haag een informatiebijeenkomst over deze GGG STIP ronde.

Voor de GGG STIP ronde praktijkgerichte projecten geldt dat een relevante vraag of breed onderkend probleem uit de praktijk het uitgangspunt voor de aanvraag moet zijn. Hierbij kan men bijvoorbeeld denken aan projecten met betrekking tot het toegankelijk maken en toepassen van kennis in de praktijk, praktijkverbeterprojecten of verbetering van de organisatie en/of kwaliteit van de (farmacotherapeutische) zorg. Aanmelden voor de informatiemiddag kan hier.

Doel van het programma Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) is het effectiever en veiliger inzetten van beschikbare geneesmiddelen. GGG richt zich hiermee op het verbeteren van farmacotherapeutische zorg, zowel op het niveau van het geneesmiddel alsook op het gebruik van geneesmiddelen in de dagelijkse zorg.

Terug naar overzicht