Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
19

Primair onderwijs: regeling cofinanciering voor jonge leraar en voor vervroegd pensioen

Het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs (PO) heeft de subsidieregeling Jong en Oud geopend. De regeling bestaat uit twee delen. Een werkgever die een langdurig werkloze jonge leerkracht in dienst neemt, ontvangt 20% van de loonkosten van deze startende leerkracht. Indien een oudere leerkracht vrijwillig met vervroegd pensioen gaat en deze vervangen wordt door een langdurig werkloze jonge leerkracht, ontvangt een werkgever (maximaal) 50% van de RVU-heffing.

De subsidieregeling Jong en Oud uit het sectorplan Primair Onderwijs heeft als doel 1000 fte langdurig werkloze jonge leerkrachten een dienstverband aan te bieden. Een langdurig werkloze jonge leerkracht is een persoon van jonger dan 27 jaar, die in het afgelopen half jaar geen reguliere betaalde betrekking heeft gehad. Van een reguliere betaalde betrekking is sprake wanneer de werknemer gedurende meer dan één maand minstens 20 uur per week heeft gewerkt (op basis van een arbeidsovereenkomst of aanstelling in openbare dienst). Pas afgestudeerden van de Pabo zullen vaak aan deze voorwaarden voldoen.

Alle schoolbesturen in het primair onderwijs komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Het is niet mogelijk om voor dezelfde werknemer gebruik te maken van beide delen van de regeling.

Terug naar overzicht