Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
19

ZonMw-oproep praktijkgericht onderzoek in de ggz

Doel van deze oproep, 'Praktijkgericht onderzoek in de ggz: Versterking van passende zorg in de eerstelijns ggz', is om de toegankelijkheid en organisatie van de geestelijke gezondheidszorg (ggz) te verbeteren om de omslag naar passende zorg te versterken in de eerstelijns ggz, zodat het hulpaanbod beter aan de hulpvraag kan voldoen. Onder passende zorg wordt verstaan: zorg die nodig is, waarde toevoegt en bijdraagt aan kwaliteit van leven, en die aansluit bij behoeften en omstandigheden van de individuele patiënt.

Een subsidieaanvraag kan worden ingediend vanuit een Nederlandse onderzoeksorganisatie of een praktijkorganisatie. De hoofdaanvrager dient afkomstig te zijn van de Nederlandse onderzoeksorganisatie of praktijkorganisatie.

In deze subsidieronde kan budget worden aangevraagd voor praktijkgericht onderzoek. Het doel van praktijkgericht onderzoek is het oplossen van actuele praktijkvragen, die impact realiseren voor de gehele ggz in Nederland. Het te bestuderen onderwerp dient aan te sluiten bij zaken waar mensen in de praktijk van de ggz tegenaan lopen. Kenmerkend aan het onderzoek is het participatieve karakter, waarbij er een nauwe samenwerking is tussen onderzoek, praktijk en cliënten en naasten om het onderzoek en de resultaten verder te brengen. Het is niet de bedoeling om theorieën te ontwikkelen, te onderbouwen of uit te werken.

Het totale beschikbare subsidiebudget in deze subsidieronde is maximaal € 3,2 miljoen. De subsidie is maximaal € 200.000 per project met een looptijd van maximaal 24 maanden.

Om aan te kunnen vragen moet eerst een vooraanmelding worden ingediend. Vooraanmeldingen kunnen tot en met 3 juli 2022 worden ingediend met behulp van het
aanmeldformulier. Aanvragen moeten worden ingediend via MijnZonMw. De deadline voor het indienen van een aanvraag is 6 september 2022.

Zie voor meer informatie:
https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/praktijkgericht-onderzoek-in-de-ggz-versterking-van-passende-zorg-in-de-eerstelijns-ggz/

Terug naar overzicht