Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
19

Budgetten VIA-subsidie voor software en ontwikkeling al snel overvraagd

Het vanuit de regeling Versneller Innovatieve Ambities (VIA) beschikbare budget voor het versnellen van innovatieve ambities op het gebied van software en ontwikkeling is binnen twee weken al overvraagd.

Dat meldt het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

Maar liefst 150 mkb-ondernemers uit Drenthe, Fryslân of Groningen hebben sinds de opening van het aanvraagloket op 4 mei al een aanvraag ingediend voor de Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2020 softwareontwikkeling (VIA2020SO) en de Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2020 ontwikkelingsprojecten (VIA2020OP).

Het aanvraagloket blijft nog wel open voor beide regelingen, aangezien de al ingediende aanvragen nog niet inhoudelijk beoordeeld zijn. Bij deze beoordeling kan er nog budget vrijvallen. Het is daarom nog steeds mogelijk om een aanvraag in te dienen.

Voor het derde VIA-onderdeel – de eveneens op 4 mei geopende Subsidieregeling Versneller Innovatieve Ambities 2020 organisatie-innovatie (VIA2020OI) – is er sowieso nog budget beschikbaar op dit moment, aldus het SNN.

Zie ook: https://www.snn.nl/nieuws/subsidie-voor-software-en-ontwikkeling-populair-bij-noordelijk-mkb

Terug naar overzicht