Nieuws

mei
19

Oproep voor Prijs van de Nederlandse Dansdagen

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen van de stad Maastricht wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzondere en talentvolle choreograaf. De winnaar van deze landelijke prijs ontvangt € 12.000, waarmee de maker een nieuw werk kan initiëren en ontwikkelen. Professionals kunnen tot 5 juni 2015 een jonge, veelbelovende choreograaf voordragen. De redactie van de Nederlandse Dansdagen zal op basis van de inzendingen drie choreografen nomineren.

De Prijs van de Nederlandse Dansdagen is bestemd voor de choreograaf, die al een aantal in het oog springende projecten heeft gerealiseerd in het professionele circuit, maar nog geen structurele subsidie ontvangt. Zowel choreografen die zelfstandig producties maken, als choreografen die werk creëren bij gezelschappen, kunnen worden voorgedragen. Voorwaarde is wel dat zij al enige tijd in Nederland werkzaam zijn. Iedereen kan een choreograaf voordragen, maar choreografen kunnen zichzelf niet voordragen.

De drie genomineerden zullen worden uitgenodigd om een conceptplan voor een nieuw werk te presenteren aan de beoordelingscommissie. De commissie zal bestaan uit enkele ondernemers uit het bedrijfsleven en de culturele sector, onder voorzitterschap van de festivaldirecteur van de Nederlandse Dansdagen.

Terug naar overzicht