Nieuws

mei
19

Goede resultaten voor LIOF in 2013

LIOF heeft vorig jaar goede resultaten behaald. In 2013 werd voor € 17,7 miljoen aan risicokapitaal geďnvesteerd in 34 bedrijven. Bij 150 bedrijven werden 112 innovatieprojecten ontwikkeld, voor een totaalbedrag van € 22,5 miljoen. Er werd voor € 109 miljoen aan investeringen van buitenlandse ondernemingen verkregen. Met dit bedrag kunnen op termijn ruim 1300 banen worden ontwikkeld.

LIOF richt zich op een versnelling van de groei van MKB-bedrijven en starters. De middelen van de fondsen Limburg Ventures en Nedermaas Ventures zijn inmiddels volledig uitgezet in de betreffende sectoren.
Vanuit Limburg Ventures, dat zich richt op materialen en life sciences, is een bedrag van € 15 miljoen geïnvesteerd, voor 16 participaties. Nedermaas Ventures, het fonds voor (pre)seed voor hightech, was goed voor een investering van € 8 miljoen, bestemd voor 11 participaties. LIOF richt zich nu op een extra snelle groei van deze participaties. Om de groeidoelstellingen nog verder te realiseren, zal er voor het nieuwe Chemelot Ventures fonds een bedrag van nog eens € 40 miljoen beschikbaar komen.

Vanuit het Ministerie van Economische Zaken zal voor de periode 2014 tot en met 2016 jaarlijks structureel € 1 miljoen subsidie beschikbaar komen. De eerder aangekondigde subsidie-afbouw zal niet verder worden uitgevoerd.

Daarnaast voert LIOF namens de provincie het beheer over het Limburgse Innovatiefonds en LimburgMakers. Dit programma voor de innovatiestimulering van de maakindustrie startte in september 2013. Er is € 10 miljoen beschikbaar. Inmiddels is er € 2 miljoen subsidie verstrekt, aan in totaal 45 bedrijven, verdeeld over de hele provincie.

Terug naar overzicht