Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
19

ZonMw-oproep Evaluatie Sociale Benadering zorg en ondersteuning

Het doel van de nu gepubliceerde oproep, 'Evaluatie Sociale Benadering in Zorg en Ondersteuning', is het evalueren van de (kosten)effectiviteit, werkzame bestandsdelen en de opschaalbaarheid van methoden en/of interventies die worden ingezet bij de Sociale Benadering van zorg en ondersteuning.

Aanvragen kunnen worden ingediend door een samenwerkingsverband bestaande uit een onafhankelijke onderzoeksorganisatie en een interventie-eigenaar. Het dient te gaan om een lopende interventie/methode op het gebied van Sociale Benadering van zorg en ondersteuning.

De subsidie is bedoeld om interventies/methoden op het gebied van Sociale Benadering van zorg en ondersteuning te evalueren. Er is subsidie beschikbaar voor maximaal vier projecten, één per doelgroep: geestelijke gezondheidszorg, gehandicaptenzorg, palliatieve zorg en eerste lijn/huisartsenzorg. In de evaluatie staat onderzoek naar de (kosten) effectiviteit, werkzame bestanddelen en opschaalbaarheid van de interventie/methode centraal. De subsidie is niet bedoeld om nieuwe interventies/methoden en toepassingen te ontwikkelen. Het evaluatieproces leidt tot inzichten op drie niveaus: de mens, het proces en het systeem.

Het totale beschikbare budget voor deze subsidieronde is € 2 miljoen. Hieruit worden maximaal vier projecten gehonoreerd met elk een maximaal budget van € 500.000. De maximale duur per project is 24 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via MijnZonMw. De deadline is 4 juni 2024.

Terug naar overzicht