Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
19

INDUSTR_I4.0 open voor het aanvragen van subsidie

INDUSTR_I4.0 wordt ondersteund door het Interreg VI programma Duitsland-Nederland (INTERREGDNL). Oost NL voert het project uit.

Aanvragen kunnen worden ingediend door mkb-ondernemingen uit het Nederlands-Duitse grensgebied. Binnen de projecten is samenwerking tussen Nederlandse en Duitse partners een vereiste.

Gedurende de looptijd van het project (tot en met 2027) is circa € 10 miljoen beschikbaar waarmee 80 grensoverschrijdende digitale innovatieprojecten en 80 haalbaarheidsstudies kunnen worden ondersteund.

Subsidie kan worden verstrekt voor drie soorten projecten:

  • Verkenning Nederland-Duitsland: subsidie om te onderzoeken of een grensoverstijgend subsidieprogramma geschikt is voor een onderneming. Concreet kan worden onderzocht welke regio’s en mogelijke partners geschikt zouden zijn om mee samen te werken. Daarbij kan de aanvrager één of meerdere potentiële bedrijven en/of relevante beurzen bezoeken;
  • Haalbaarheidsstudies: subsidie om, voorafgaand aan een Innovatieproject, te onderzoeken of de vernieuwing van een product, proces of dienst technisch, organisatorisch of economisch haalbaar is. Dan kan men dat onderzoeken met een Haalbaarheidsstudie;
  • Innovatieprojecten: subsidie om digitale technologieën in te zetten voor innovaties van producten, processen of diensten. Het is een voorwaarde dat er binnen het project sprake is van innovatie. Reguliere implementaties of inkoop van software komt niet in aanmerking.

Voor de Verkenning Nederland-Duitsland ontvangt men een vaste bijdrage van € 1250. Voor een haalbaarheidsstudie bedraagt de subsidie 50% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 10.000. Tot slot bedraagt de subsidie voor een innovatieproject maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een maximumbedrag van € 50.000.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend, maar er wordt gewerkt met zogenoemde cut-off data. Op deze data worden alle ingediende voorstellen verzameld. De volledige voorstellen worden voorgelegd aan de deskundigencommissie.

Gedurende het INDUSTR_I4.0-project vallen de cutt-offdata steeds op de volgende dagen: 28 februari, 31 mei, 31 augustus en 31 december. De laatste cut-offdatum staat gepland op 31 december 2026.

Zie voor meer informatie: https://www.industri4-interreg.eu/news/grensoverstijgend-subsidieproject-voor-mkb-kpf-industr-i4-0-van-start

Terug naar overzicht