Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

apr
19

Nieuwe regeling steunt overheden bij klimaatneutraal en circulair inkopen

De Subsidieregeling advies bij klimaatneutraal en circulair inkopen (AKCI) is gepubliceerd. Doel van deze nieuwe regeling is om via een kennisimpuls, door het inwinnen van extern advies, inkopers te stimuleren maatschappelijk verantwoord in te kopen.

Voor 2019 is een budget van € 1 miljoen beschikbaar voor het inwinnen van extern advies over klimaatneutraal of circulair inkopen en € 75.000 voor het inwinnen van extern advies over een ander thema.

In aanmerking komen provincies, gemeenten, waterschappen, publiekrechtelijke instellingen (of een samenwerkingsverband van deze overheden of publiekrechtelijke instellingen) én speciale sectorbedrijven (dit is een overheidsbedrijf, bedrijf of instelling waaraan door een aanbestedende dienst een bijzonder recht of een uitsluitend recht is verleend. De staat komt niet in aanmerking.

Subsidie kan worden verstrekt voor het inwinnen van extern advies over:

  • klimaatneutraal of circulair inkopen, bij een concreet inkooptraject; of
  • inkopen waarbij een ander thema van maatschappelijk verantwoord inkopen centraal staat, bij een concreet inkooptraject of een activiteit die tot doel heeft maatschappelijk verantwoord inkopen door de organisatie te stimuleren.


De subsidie bedraagt per aanvraag € 10.000 voor extern advies over concrete inkooptrajecten voor klimaatneutraal en circulair inkopen en € 5000 voor extern advies over concrete inkooptrajecten voor inkopen waarbij een ander thema van maatschappelijk verantwoord inkopen centraal staat alsmede voor andere activiteiten die dat bevorderen.

Aanvragen kunnen jaarlijks tot en met 30 september digitaal worden ingediend bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Terug naar overzicht