Nieuws

apr
19

Veel belangstelling MKB voor MIT Zuid-instrument Haalbaarheid

Stimulus Programmamanagement meldt dat er grote belangstelling is geweest van het innovatieve MKB voor het MIT Zuid-instrument Haalbaarheid. op de eerste dag zijn er in totaal 325 aanvragen ingediend. Het subsidieplafond van € 3.139.200 zal met dit aantal naar verwachting bereikt worden. Stimulus raadt dan ook af om nog nieuwe aanvragen voor MIT Zuid Haalbaarheid in te dienen.

Stimulus Programmamanagement verwerkt de aanvragen en voert een financieel-technische toets uit. Als onderdeel van dat proces wordt daarnaast inhoudelijk advies bij de ROMs ingewonnen. Uiterlijk 10 juli 2018 krijgen aanvragers die op 17 april een project hebben ingediend, uitsluitsel.

 

In 2015 stellen het ministerie van Economische Zaken en de regio’s (provincies) voor het eerst gezamenlijk het budget beschikbaar voor de MKB-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Het doel is innovatie bij het midden- en kleinbedrijf over regiogrenzen heen te stimuleren. De Subsidieregeling MKB innovatiestimulering topsectoren Zuid-Nederland komt voort uit deze samenwerking met het ministerie van Economische Zaken.

Terug naar overzicht