Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
19

Zeeuwse LEADER-regeling vanaf 2 april 2024 open

Met de LEADER-openstelling wil de provincie Zeeland haar inwoners inspireren om hun leefomgeving te helpen verder te ontwikkelen. LEADER gaat uit van de kracht van de regio en is voornamelijk bedoeld voor samenwerkingsverbanden tussen (overheids)organisaties en (landbouw)ondernemers en/of particulieren op het platteland die hun leef- en werkomgeving willen verbeteren.

Voor de openstelling is in totaal € 4.150.000 subsidie beschikbaar. Subsidie kan worden aangevraagd voor het uitvoeren van projecten die passen binnen de Lokale Ontwikkelingsstrategie (LOS) en die bijdragen aan één of meerdere van de volgende thema’s:

  • Duurzame recreatieve ontwikkeling in balans met het gebied;
  • Toekomst voor een klimaatbewust en biodivers Zeeland;
  • Voldoende zoetwaterbeschikbaarheid voor iedereen;
  • Zeeuwse ketens en kringlopen;
  • Explorerende samenleving met zorg voor elkaar.

De subsidie bedraagt maximaal 60% van de totale subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 30.000 tot maximaal € 200.000.

Aanpassingen Lokale Ontwikkelingsstrategie 2023-2027
Tegelijk met de nieuwe LEADER-openstelling is overigens ook een aanpassing van de LOS vastgesteld. De aanpassingen betreffen de toevoeging van bijlage 5 waarin de subsidiabele kosten worden opgesomd en toegelicht, een aanpassing in de samenstelling van de Lokale Actiegroep (LAG) en enkele tekstuele wijzigingen.

Kijk voor meer informatie op: https://www.zeeland.nl/vergaderoverzicht-en-activiteiten/vergadering-gedeputeerde-staten-19-maart-2024

Terug naar overzicht