Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mrt
19

SIDN fonds opent oproep voor een duurzamer internet

Aanvragen kunnen worden ingediend door organisaties met rechtspersoonlijkheid (of rechtspersonen in oprichting, mits de oprichting definitief is op het moment van toekennen). Verder moet de aanvrager beschikken over aantoonbare capaciteit en expertise om het project tot een succes te maken. De benodigde expertise is zoveel mogelijk in het team aanwezig. Het is een pré als er samenwerkingspartners bij het project betrokken zijn.

Subsidie is beschikbaar voor twee type projecten:

  • Inzicht en bewustwording voor eindgebruikers: websites als bewustwordingsplatform - projecten en initiatieven die websites inzetten als platforms voor bewustwording, waarbij ze dienen als middel om zowel individuen als bedrijven bewust te maken van duurzaam internetgebruik;
  • Handelingsperspectief voor developers: inventarisatie, doorontwikkeling en bredere ontsluiting van (beschikbare) open source tools die webdevelopers inzage geven in de duurzaamheidscomponenten van een website en hen helpen bij keuzes om de milieu-impact van hun website of internetinfrastructuur te reduceren. Het delen van best practices en case studies om bewustwording en adoptie te bevorderen.

Zowel kleinere als grotere projecten kunnen een aanvraag indienen. Er zijn twee aanvraagmogelijkheden:

  • Pioniersprojecten tot € 10.000: voor projecten in de idee-fase, waarvoor de aanvrager een demo, pilot of experimenteel ontwerp zou willen ontwikkelen;
  • Projecten tot maximaal € 75.000: voor projectvoorstellen op basis van een kansrijk, werkend concept, met bewezen potentie die de aanvrager zou willen doorontwikkelen of opschalen.

Aanvragen kunnen tot en met 3 mei 2024 worden ingediend.

Over het fonds
SIDN fonds heeft tot doel bij te dragen aan een sterk internet voor iedereen. Het fonds investeert daartoe in projecten met lef en maatschappelijke meerwaarde, die bijdragen aan een sterker internet, empowerment van de gebruiker of die het internet op een vernieuwende manier inzetten.

Terug naar overzicht