Nieuws

mrt
19

Groningen verlengt succesvolle regelingen voor rijksmonumenten

De provincie Groningen gaat in 2019 door met de subsidieregelingen voor rijksmonumenten. De regeling Groot Onderhoud en Restauratie Rijksmonumenten Groningen (GRRG) gaat 20 maart a.s. weer open voor aanvragen. De eerste deadline is 30 april 2019. De regeling Regulier Onderhoud Rijksmonumenten Groningen (RORG) staat nog open tot en met 31 maart, maar gaat direct daarna weer open.

De GRRG 2019, die vandaag gepubliceerd is in de Staatscourant, is bedoeld voor groot onderhoud, waaronder restauratie en herbestemming, van rijksmonumenten. Deze regeling is in het aardbevingsgebied ook bedoeld voor monumentale woonhuizen. Per aanvraag is een maximum van € 400.000 beschikbaar. Het budget voor 2019 bedraagt € 3.750.000.

De RORG is bedoeld voor voor werkzaamheden die periodiek aan een rijksmonument worden uitgevoerd. Per aanvraag is maximaal € 24.500 beschikbaar. 

 

Er wordt voor onderhoud aan rijksmonumenten in de provincie Groningen dit jaar ruim € 7,6 miljoen beschikbaar gesteld. Ook monumentale woonhuizen in het aardbevingsgebied komen in aanmerking voor subsidie. Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk van de provincie Groningen en directeur Peter Spijkerman van Nationaal Coördinator Groningen maakten dit afgelopen zaterdag bekend tijdens een bezoek aan Winsum.

Terug naar overzicht