Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

feb
19

NRO-oproep onderzoek effect programma School en Omgeving

Aanvragen kunnen worden ingediend door een onderzoeksconsortium. Dit is een samenwerkingsverband tussen onderzoekers verbonden aan universiteiten in het Koninkrijk der Nederlanden, instellingen voor Hoger beroepsonderwijs in het Koninkrijk der Nederlanden of andere onderzoeksinstellingen in het Koninkrijk der Nederlanden waar onafhankelijk onderwijsonderzoek wordt uitgevoerd én vertegenwoordigers van onderwijsinstellingen/aan het onderwijs gerelateerde instellingen/onderwijsadviesinstellingen in het primair en/of voortgezet onderwijs die onderdeel zijn van een bestaande coalitie die gefinancierd wordt uit het programma School en Omgeving, ofwel door het ministerie van OCW ofwel op basis van de Regeling kansrijke wijk”‚(SPUK-RKW). Daarnaast zijn vertegenwoordigers van gemeenten en lokale partijen uit bestaande coalities verplichte samenwerkingspartners.

Het opbrengstgericht onderzoek in de praktijk dat wordt gefinancierd vanuit deze oproep moet inzicht opleveren over de opbrengsten van de extracurriculaire activiteiten die coalities (individueel, dan wel geclusterd) binnen de eigen context aanbieden en in hoeverre er eerste aanwijzingen zijn voor effectiviteit op de bredere talentontwikkeling van leerlingen. Hiermee beoogt het onderzoek bij te kunnen dragen aan het bevorderen van gelijke kansen van kinderen.

Voor de oproep is € 1,8 miljoen beschikbaar. De subsidie bedraagt maximaal € 200.000 per onderzoeksconsortium. De maximale looptijd van het voorgestelde project is 36 maanden.

Aanvragen kunnen worden ingediend via ISAAC, het digitale aanvraag- en rapportagesysteem van NWO. De aanvraagprocedure bestaat uit twee stappen. Eerst moet een intentieverklaring worden ingediend. Vervolgens kan een aanvraag worden ingediend. De deadlines zijn: 4 april 2024 (intentieverklaringen) en 16 mei 2024 (aanvragen).

Terug naar overzicht