Nieuws

feb
19

Prinses Beatrix Spierfonds - Fellowship neuromyologie 2018

Tot en met 30 april 2018 kunnen bij het Prinses Beatrix Spierfonds aanmeldingen worden ingediend voor het fellowship neuromyologie. De speciale kwalificatie in de neuromyologie is ontwikkeld door stichting ISNO. Doel van de kwalificatie is het opleiden van getalenteerde en gemotiveerde jonge neuromyologen, om zo te komen tot een kwaliteitsverbetering van de patiƫntenzorg op het gebied van neuromusculaire ziekten en van het onderzoek in Nederland.

Het spierziekten fellowship is bedoeld als verdiepend voor wat betreft kennis en vaardigheden en is als zodanig zichtbaar onderscheidend van de etalagestage zoals die binnen de opleiding neurologie kan worden gevolgd. De periode waarin het fellowship zal worden gevolgd, wordt daarom aantoonbaar besteed aan verdieping wat betreft de kennis en vaardigheden van neuromusculaire ziekten. Het gaat hierbij ook om o.a. neuromusculaire ziekten op de kinderleeftijd, revalidatiegeneeskunde en klinische genetica (counseling).

 

Er is een toelage beschikbaar van € 90.000 voor de 1-jarige fellowplaats op basis van 1 fte. Indien er meerdere kandidaten in aanmerking komen voor de fellowplaats, worden de volgende punten in acht genomen bij de beoordeling:

  • het CV van de kandidaat;
  • de motivatie van de kandidaat;
  • het opleidingsplan voor het fellowship.

Terug naar overzicht