Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jan
19

Drentse NSP-openstelling voor productieve investeringen

Op basis van deze openstelling is een bedrag van € 1,7 miljoen beschikbaar om Drentse landbouwers te stimuleren om te investeren in het verduurzamen van hun bedrijf. De maatregel is vooral bedoeld om de aanschaf van moderne installaties en machines te stimuleren.

Subsidie kan worden aangevraagd door landbouwers of samenwerkingsverbanden van landbouwers. Subsidie kan alleen worden aangevraagd voor de fysieke investeringen die zijn genoemd in Bijlage 1 bij dit openstellingbesluit en voor de daarin genoemde subsidiabele activiteiten.

De subsidie bedraagt 55% van de subsidiabele kosten als de subsidie wordt verstrekt aan jonge landbouwers en 40% van de subsidiabele kosten als de subsidie wordt verstrekt aan overige aanvragers. De subsidie kan variëren van minimaal € 40.000 tot maximaal € 125.000.

Aanvragen kunnen worden ingediend van 22 januari 2024 (9:00 uur) tot en met 12 februari 2024 (17:00 uur). Alle aanvragen worden na sluiting van de openstellingsperiode gerangschikt op basis van de punten die de diverse investeringen hebben in Bijlage 1 bij dit openstellingsbesluit, waarna subsidie wordt toegekend op volgorde van rangschikking.

Over de regeling
Het doel van de Verordening Europese Landbouwsubsidies 2023-2027 provincie Drenthe is om bij te dragen aan de verdere verduurzaming van de agrarische sector in de provincie Drenthe. De regeling vormt de wettelijke basis voor het door de provincie Drenthe verstrekken van zogeheten NSP-subsidies. Het NSP betreft het Nederlands Nationaal Strategisch Plan GLB 2023-2027, waarmee Nederland invulling geeft aan het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) van de Europese Unie (EU).

Terug naar overzicht