Nieuws

jan
19

Vanaf 1 februari 2018 nieuwe reglementen van kracht bij Filmfonds

Het Filmfonds heeft haar reglementen en het Financieel Protocol geactualiseerd. Ook in 2018 wil het fonds met hogere bijdragen een kleiner aantal films faciliteren, om zo de diversiteit, kwaliteit en bereik van films beter te kunnen stimuleren. Per 1 februari gelden, naast een nieuw Algemeen reglement en nieuwe financiƫle en productionele protocollen, ook nieuwe deelreglementen voor de onderdelen Distributie en Filmactiviteiten.

Het nieuwe Deelreglement Distributie bevat bijzondere bepalingen voor Nederlandse en buitenlandse filmproductie. Er zijn financieringsmogelijkheden voor bioscoopuitbreng in Nederland, internationale festivalselectie, internationale distributie, bioscoopuitbreng Buitenlandse arthouse film in Nederland en bijzondere distributie. 

 

In het nieuwe Deelreglement Filmactiviteiten zijn bijzondere bepalingen opgenomen voor filmfestival, (inter)nationale filmbijeenkomst, training, publicatie & onderzoek en overige bijzondere bijdragen. 

 

Vanaf 1 maart is ook een nieuw Deelreglement Realisering van kracht. Hierin zijn de bijzondere bepalingen opgenomen voor speelfilm, documentair, animatie en filmisch experiment. 

 

In het algemeen reglement zijn onder meer de voorwaarden opgenomen, waaraan elke aanvraag moet voldoen, die bij het Filmfonds wordt ingediend. 

Terug naar overzicht