Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
18

Subsidie energiebesparing eigen huis gewijzigd om overblijvend budget

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (EEH) is gewijzigd in verband met een verlenging van de periode waarin het subsidieplafond voor eigenaar-bewoners beschikbaar is.

Dit ten behoeve van het kunnen toekennen van aanvragen die eind 2020 zijn ingediend.

Vanuit de regeling is subsidie beschikbaar voor mensen met een bestaande koopwoning (eigenaar-bewoners) en verenigingen van eigenaren (VvE's), wooncoöperaties en woonverenigingen, die minimaal twee grote isolerende maatregelen laten uitvoeren aan hun woning of gebouw.

De nu aangebrachte wijziging in de regeling zorgt voor een verlenging van de periode dat het deelsubsidieplafond van € 84 miljoen voor eigenaar-bewoners beschikbaar is. De verwachting is namelijk dat er eind 2020 nog budget over is voor nieuwe aanvragen, terwijl eigenaar-bewoners nog maar aanvragen kunnen indienen tot en met 31 december 2020. Om aanvragen die eind december 2020 gedaan worden nog toe te kunnen kennen aan het begin van 2021, is de wijziging nodig.

Voor aanvragen vanaf 1 januari 2021 kunnen eigenaar-bewoners voortaan een beroep doen op de verbrede Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE), waar isolatiemaatregelen voor eigenaar-bewoners aan zijn toegevoegd.

Terug naar overzicht