Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

dec
18

Kansen voor West: € 90 miljoen extra EU-geld, indienen vanaf 15 februari

In reactie op de COVID-19-epidemie hebben de EU-regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma "EU Next Generation". Onderdeel daarvan zijn de zogeheten REACT-EU-middelen.

Kansen voor West (OPWEST) krijgt er uit de REACT-EU-middelen voor 2021 ongeveer € 90 miljoen bij. Met dit geld mag het programma investeren in een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie.

Het geld kan vanaf 2021 aan projecten worden toegekend en moet uiterlijk 31 december 2023 zijn besteed. Kansen voor West verwacht op 15 februari 2021 het grootste deel van het budget open te kunnen stellen. Dit gebeurt volgens het "wie het eerst komt eerst maalt"-principe, dus geïnteresseerden wordt aangeraden er op tijd bij te zijn.

Het subsidiepercentage verschilt per openstelling, maar is hoger dan gebruikelijk. Dit is echter onder uitdrukkelijk voorbehoud dat dit hogere percentage binnen de staatsteunregels past.

Zie ook: https://www.kansenvoorwest2.nl/nl/nieuws/kansen-voor-west-opent-react-eu-op-15-februari-2021-wees-er-op-tijd-bij-/

Terug naar overzicht