Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

nov
18

NRO opent oproep voor samenhangende onderzoeksprojecten

Het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) heeft een oproep gepubliceerd voor het indienen van aanvragen voor samenhangende onderzoeksprojecten.

Met dit financieringsinstrument beoogt NRO diepgang en samenhang in het onderwijsonderzoek mogelijk te maken. Binnen NRO wordt onderzoek gedaan naar beleid en praktijk binnen het Nederlandse onderwijs.

Aanvragen kunnen uitsluitend ingediend worden voor onderwerpen en vraagstukken binnen de zeven hoofdstukken van het NRO Onderzoeksprogramma 2016-2019:

  • onderwijsaanbod en curriculum;
  • onderwijs en technologie;
  • de socialiserende functie van onderwijs;
  • professionaliseren van onderwijsprofessionals;
  • onderwijs en levensloop;
  • het onderwijsbestel en sturing van en in het onderwijs;
  • onderwijsvernieuwing en de rol van onderzoek.


Aanvragen kunnen worden ingediend door hoogleraren, universitair (hoofd)docenten of andere onderzoekers met een vergelijkbare aanstelling aan een Nederlandse (para)universitaire instelling. De aanvrager moet gepromoveerd zijn en moet een dienstverband (aanstellingsduur) hebben voor minimaal de looptijd van het onderzoek waarvoor de subsidie wordt aangevraagd.

Subsidie kan worden verstrekt voor onderzoeksprojecten met een minimale looptijd van vier jaar en een maximale looptijd van vijf jaar en een omvang van minimaal € 400.000 en maximaal € 515.000. Er is een budget van € 3,8 miljoen beschikbaar.

Vooraanmeldingen kunnen tot en met 21 januari 2020, 14.00 uur, worden ingediend. De deadline voor het indienen van een uitgewerkte aanvraag is 2 juli 2020, 14.00 uur.

Voor meer informatie zie: https://www.nwo.nl/financiering/onze-financieringsinstrumenten/nro/samenhangende-onderzoeksprojecten/samenhangende-onderzoeksprojecten.html

Terug naar overzicht