Nieuws

nov
18

CEF Transport Blending Facility open voor aanvragen

De Europese Commissie heeft in het kader van de Financieringsfaciliteit voor Europese verbindingen (Connecting Europe Facility - CEF) een nieuwe oproep geopend voor de sector vervoer.

Het betreft de dit voorjaar al aangekondigde 2019 CEF Transport Blending Facility call. Met de CEF Transport Blending Facility (CEF TBF) wil de Europese Commissie op een innovatieve manier private investeerders en financiële instituten betrekken bij projecten die bijdragen aan de duurzaamheid en efficiëntie van de Europese transportsector.

De Europese Investeringsbank (EIB) is op dit moment de enige partner die aan de CEF TBF verbonden is, maar binnenkort volgen nog andere partijen als nationale investeringsbanken. Geïnteresseerden in CEF TBF-subsidies kunnen alleen aanvragen indienen voor de call met steun van de EIB of van nog volgende andere partijen.

In aanmerking voor ondersteuning komen overigens alleen projecten met betrekking tot de uitrol van het zogeheten European Railway Traffic Management System (ERTMS) dan wel alternatieve brandstoffen.

Voor de oproep is een budget van € 198 miljoen beschikbaar (gelijk verdeeld in budgetten van elk € 99 miljoen voor ERTMS dan wel alternatieve brandstoffen). De oproep kent meerdere deadlines – onder voorwaarde dat er na elke eerdere deadline nog budget beschikbaar is – namelijk 14 februari 2020, 15 mei 2020, 28 augustus 2020, 13 november 2020 en 15 februari 2021.

Kijk voor meer informatie op: https://ec.europa.eu/inea/en/news-events/newsroom/eu-launches-blending-facility-to-support-sustainable-transport-projects en https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-transport/apply-funding/blending-facility

Over CEF
Het doel van de Connecting Europe Facility is de ondersteuning van projecten van gemeenschappelijk belang in het kader van het beleid voor de trans-Europese netwerken in de sectoren vervoer, telecommunicatie en energie.

Terug naar overzicht