Nieuws

nov
18

Ronde Sportimpuls 2015 sluit op 16 april

In 2015 wordt er een nieuwe ronde geopend om aanvragen in te dienen voor de Sportimpuls 2015. De ronde zal geopend zijn van 12 februari tot en met 16 april 2015. Het budget voor 2015 is 9 miljoen. Ten opzichte van dit jaar worden er in 2015 in de criteria geen grote veranderingen verwacht. Eind december zullen eventuele wijzigingen gecommuniceerd worden. Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen vanaf dan ook een account aanmaken bij ZonMw.

Er zullen drie verschillende rondes van de Sportimpuls worden opengesteld, namelijk:
• De reguliere Sportimpuls richt zich op alle doelgroepen;
• De Sportimpuls 'Kinderen sportief op gewicht' richt zich op kinderen van 0 tot 4 jaar en van 12 tot 18 jaar met overgewicht en obesitas;
• De Sportimpuls 'Jeugd in lage inkomensbuurten' richt zich op jongeren (en hun ouders) die wonen in buurten of wijken met een laag inkomen.

Het budget zal als volgt worden verdeeld: Sportimpuls € 3,5 miljoen, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht € 1,5 miljoen en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten € 4 miljoen. De Sportimpuls heeft als doel mensen te activeren die niet of te weinig bewegen of dreigen te stoppen met hun sport- en beweegactiviteiten.

Terug naar overzicht