Nieuws

nov
18

Nieuwe ronde Gezonde school opent 12 februari

Van 12 februari tot en met 16 maart 2015 kunnen scholen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs opnieuw een aanvraag doen voor extra ondersteuning om te werken aan een gezonde leefstijl op school.

Het ondersteuningsaanbod van Gezonde School bestaat uit: 
• gratis advies-op-maat van een Gezonde School-adviseur over passende gezondheidsactiviteiten en maatregelen voor de school;
• een bijdrage in de kosten of extra hulp bij het uitvoeren van een Gezonde School-activiteit op school. Er kan gekozen worden uit verschillende activiteiten rond thema's als voeding, bewegen, roken, alcohol, sociaal emotionele ontwikkeling. Scholen uit het primair onderwijs kunnen voor deze laatste ronde van het ondersteuningsaanbod ook weer activiteiten aanvragen;  
• een vergoeding van taakuren van eigen medewerkers voor het maken of uitvoeren van schoolgezondheidsbeleid. De vergoeding kan ook worden gebruikt om het vignet Gezonde School mee aan te vragen. De vergoeding is niet bestemd voor het inkopen van lespakketten, materialen of voor het volgen van trainingen van derden. 

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maken het ondersteuningsaanbod mogelijk. De uitvoering van het project ligt bij het RIVM Centrum Gezond leven en bij de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl (SBGL).

Terug naar overzicht