Nieuws

okt
18

Extra Teledoc Campus-oproep voor jonge regisseurs en producenten aangekondigd

Teledoc Campus is een gezamenlijk project van NPO, CoBO, het NPO-fonds en het Filmfonds. Teams van jonge regisseurs en producenten krijgen hierbij de gelegenheid ervaring op te doen, waarna de sprong na lange, volwaardige producties kan worden gemaakt. Voor dit programma is dit jaar een extra ronde aangekondigd. De deadline is 3 december 2018.

Uitsluitend de filmplannen die door een onafhankelijke producent zijn ingediend worden in behandeling genomen. De voorkeur gaat hierbij uit naar beginnende producenten met een relevante opleiding. De regisseurs zijn in principe niet aan een omroep verbonden. Zij kunnen een voorstel indienen samen met de producent waar hun voorkeur naar uit gaat. Regisseur en producent mogen niet één en dezelfde persoon zijn.

 

De producent kan bij maximaal twee Teledoc Campus producties tegelijk betrokken zijn. De regisseur mag tegelijkertijd niet ook nog via een ander traject, zoals de IDFA Workshop of Kids&Docs, een film in productie hebben. De bijdrage van de samenwerking bedraagt maximaal:

  • € 7.500 voor research, ontwikkeling en proefopnamen;
  • € 60.000 voor realisering;
  • € 750 voor een externe coach.

Terug naar overzicht