Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
18

Extra budget beschikbaar voor ESF Actie A

Staatssecretaris Klijnsma (SZW) heeft besloten, het subsidieplafond van Actie A te verhogen van € 50 miljoen naar € 60 miljoen. Met dit extra geld kunnen zowel nieuwe gemeenten, gemeenten waarvan een project is afgerond, als gemeenten waarvan de projecten binnenkort aflopen, een nieuwe aanvraag doen. Dit is nog mogelijk tot en met 31 december 2013.

Het doel van het Europees Sociaal Fonds is om ondersteuning te bieden aan het voorkomen en bestrijden van werkloosheid. Daarnaast is het mogelijk om subsidie aan te vragen voor de ontwikkeling van menselijke hulpbronnen en de sociale integratie op de arbeidsmarkt. Actie A Additionele toerusting van personen met een achterstand op of tot de arbeidsmarkt heeft tot doel de mogelijkheden tot duurzame arbeidsinpassing te vergroten van personen die behoren tot een van de volgende doelgroepen:
• niet-uitkeringsontvangers;
• arbeidsbelemmerden (100% WWB) of gedeeltelijk arbeidsgeschikten met een aanvullende WWB, IOAW of IOAZ uitkering, een uitkering van het UWV of alsmede jonggehandicapten;
• 55-plussers met een WWB, IOAW of IOAZ uitkering of een uitkering van het UWV.

Terug naar overzicht