Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

okt
18

Aanvraagprogramma WBSO en RDA vanaf 23 oktober 2012 beschikbaar

Agentschap NL maakt bekend, het aanvraagprogramma voor WBSO en RDA beschikbaar te stellen vanaf 23 oktober 2012. Aanvragen voor beide regelingen kunnen direct vanuit het aanvraagprogramma via internet ingediend worden. Hiervoor is een certificaat vereist. Klik hier voor het programma en meer informatie.
 
De regeling Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) heeft als doel het bevorderen van innovatie (speur- en ontwikkelingswerk, (S&O)) in het bedrijfsleven door middel van een tegemoetkoming in de loonkosten. De tegemoetkoming wordt op de volgende manier geregeld:
• een tegemoetkoming in de loonkosten die gemoeid zijn met S&O in de vorm van een vermindering van de af te dragen loonheffing;
• een aftrek S&O voor zelfstandige ondernemers;
• extra tegemoetkoming voor startende ondernemers of ondernemingen.

Doel van de regeling Research & Development Aftrek (RDA) is om speur- en ontwikkelingswerk (S&O) bij het Nederlandse bedrijfsleven te stimuleren. Met de RDA kunnen aan R&D-gerelateerde investeringen in bedrijfsmiddelen en de bijbehorende exploitatiekosten in mindering worden gebracht op de fiscale winst. Hierbij kunt u denken aan investeringen in machines, materialen of uitbestede kosten zoals de bouw van een prototype. De RDA sluit grotendeels aan bij de WBSO die voor uw uren of loonkosten die gemoeid zijn met speur- en ontwikkelingswerk fiscaal voordeel biedt.

Terug naar overzicht