Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
18

ZonMw-oproep Nationaal Programma Gehandicapten 'Gewoon Bijzonder'

ZonMw heeft een nieuwe oproep gepubliceerd binnen het Nationaal Programma Gehandicapten 'Gewoon Bijzonder'. Het betreft de subsidieoproep 'Gebruik bestaande data'.

Het Nationaal Programma Gehandicapten 'Gewoon Bijzonder' ontwikkelt, verspreidt en past kennis toe om zorg en ondersteuning voor mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel te verbeteren.

De nu gepubliceerde oproep is bedoeld om het gebruik van bestaande data binnen de gehandicaptenzorg te stimuleren en daarmee praktijkvragen op het gebied van gedrag, gezondheid en participatie te beantwoorden. Hiernaast biedt de oproep kansen voor zorgprofessionals (eventueel in opleiding) die naast hun werk als professional geïnteresseerd zijn in het doen van wetenschappelijk onderzoek. Ook voor praktijkonderzoekers die zowel werkzaam zijn in onderzoek als praktijk kan de oproep een impuls aan de carrière geven. De oproep draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van wetenschappelijke vaardigheden en het bieden van een verdieping van de werkzaamheden.

De aanvraag gaat om onderzoek met reeds bestaande data dat betrekking heeft op (één van) de thema's van Gewoon Bijzonder: gezondheid, gedrag of participatie. De doelgroep bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking, meervoudige beperking of niet-aangeboren hersenletsel met een langdurige en intensieve zorgvraag. De meerwaarde voor de praktijk moet duidelijk blijken uit de aanvraag en de resultaten van het project moeten gedeeld worden met de praktijk, zoals via het Kennisplein Gehandicaptenzorg. Ook leidt het project tot een wetenschappelijke publicatie, die open access beschikbaar is.

Aanvragen kunnen worden ingediend door zorgprofessionals (eventueel in opleiding) en (praktijk-)onderzoekers. De subsidie wordt aangevraagd vanuit een zorginstelling of onderzoeksinstelling. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 per project met een maximale looptijd van negen maanden. Het maximaal beschikbare budget voor deze ronde is € 300.000.

Aanvragen kunnen tot en met 5 november 2019, 14.00 uur, worden ingediend via ProjectNet, het elektronisch indiensysteem van ZonMw.

Voor meer informatie zie: https://www.zonmw.nl/nl/subsidies/openstaande-subsidieoproepen/detail/item/gebruik-bestaande-data-gewoon-bijzonder/

Terug naar overzicht