Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

sep
18

UWV vereenvoudigt regels inzet interne en externe jobcoach

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) heeft twee beleidsregels met betrekking tot jobcoaches gepubliceerd (zie UWVR).

Concreet gaat het om de Beleidsregel Protocol Interne Jobcoach UWV 2019 (ter vervanging van het Protocol Interne Jobcoach UWV 2015) en de Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV 2019 (ter vervanging van het Protocol Jobcoach UWV 2016).

In beide beleidsregels zijn, ten opzichte van de voorlopers, een aantal wijzigingen – en daarmee (administratieve) vereenvoudigingen – aangebracht. De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • als de dienstbetrekking is gestart zonder inzet van een (Interne) Jobcoach, maar tijdens de dienstbetrekking blijkt toch (Interne) Jobcoaching nodig te zijn, dan kan UWV de voorziening toekennen. De dienstbetrekking moet dan wel bij de start voor de duur van minimaal zes maanden zijn afgesloten. De subsidie kan maximaal vier weken voor datumontvangst aanvraag met terugwerkende kracht worden toegekend;
  • UWV kent per 1 oktober 2019 (onder voorwaarden) ook subsidie voor (Interne) Jobcoaching toe op min–max arbeidsovereenkomsten.


Tot slot is binnen de Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV 2019 het aantal uren Jobcoaching tijdens een proefplaatsing onder het midden regime verhoogd van 20 naar 25 uur.

Zie voor de Beleidsregel Protocol Jobcoach UWV 2019: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-51108.html en voor de Beleidsregel Protocol Interne Jobcoach UWV 2019: https://www.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2019-51100.html

Terug naar overzicht