Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
18

Subsidieregeling voor talentontwikkeling in de onderzoeksjournalistiek geopend

Het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SVDJ) heeft een nieuwe subsidieregeling voor talentontwikkeling in de onderzoeksjournalistiek opengesteld.

De subsidieregeling is bestemd voor organisaties die trainingen of cursussen aanbieden rond onderzoeksjournalistiek. Subsidieaanvragen kunnen alleen worden ingediend door organisaties en bedrijven met een missie in de journalistiek die aantoonbaar ervaring hebben met het soort activiteiten waarvoor subsidie wordt gevraagd.

In totaal is er een bedrag van € 275.000 beschikbaar binnen de regeling. Hiervan is € 200.000 bedoeld voor het opzetten en ontwikkelen van de initiatieven. Per project kan tot maximaal € 50.000 aan subsidie aangevraagd worden, dit kan bijvoorbeeld worden besteed aan de opzet van de cursus of de aanschaf van lesmateriaal.

De resterende € 75.000 is beschikbaar voor het vergoeden van de cursuskosten van de deelnemers. Om de drempel laag te houden voor aankomende cursisten mag maximaal 25% van de cursuskosten doorberekend worden in de cursusprijs aan de deelnemers. Het fonds vergoedt de resterende cursuskosten tot maximaal € 750 per deelnemer na een afgeronde cursus. Voor de subsidie komen alleen activiteiten met een niet-commercieel karakter in aanmerking.

Subsidie kan worden aangevraagd tot en met 25 augustus 2019. De beoordeling van de aanvragen vindt plaats aan de hand van een aantal randvoorwaarden en inhoudelijke criteria, gekeken wordt onder meer naar uitvoerbaarheid, transparantie, vernieuwing, impact en duurzaamheid van de aanvragen. In september vallen de besluiten over de subsidies. Per 1 oktober 2019 kunnen de toegewezen projecten van start gaan.

Kijk voor meer informatie op: https://www.svdj.nl/nieuws/nu-open-subsidieregeling-voor-talentontwikkeling-in-onderzoeksjournalistiek/

Terug naar overzicht