Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
18

Pilotregeling voor behoud karakteristieke panden in het aardbevingsgebied

De provincie Groningen heeft de Subsidieregeling pilot karakteristieke panden Overschild provincie Groningen 2019 (KPOG) gepubliceerd.

Met deze pilotregeling wil de provincie testen op welke wijze zij het behoud van karakteristieke panden kan realiseren en eigenaren zoveel mogelijk kan faciliteren om dit behoud mogelijk te maken.

De provincie heeft de regeling opgesteld samen met de gemeente Midden-Groningen en de Nationaal Coördinator Groningen (NCG). De betrokken partijen willen van de regeling leren en kennis opdoen voor de versterking van karakteristieke gebouwen in andere gemeenten in het aardbevingsgebied.

Over de regeling
Het doel van de regeling is het stimuleren van het behoud en duurzaam maken van karakteristieke panden in Overschild. Overschild betreft het gebied met de postcodes beginnend met 9625.

Subsidie kan worden aangevraagd door eigenaren van karakteristieke panden gelegen in Overschild. Karakteristieke panden zijn gebouwen die door de gemeente Midden Groningen als zodanig zijn aangewezen vanwege hun lokale cultuurhistorische waarde en bijdrage aan de identiteit van de omgeving.

Subsidie kan worden verstrekt voor:

  • a. onderhoud van karakteristieke panden in Overschild;
  • b. energiebesparende maatregelen met betrekking tot karakteristieke panden in Overschild;
  • c. comfortmaatregelen met betrekking tot karakteristieke panden in Overschild;
  • d. vervangende dakbedekking met betrekking tot karakteristieke panden in Overschild;
  • e. inzet van expertise voor begeleiding van onderdeel a, b, c en d.


De subsidie bedraagt maximaal 70% van de subsidiabele kosten.

Aanvragen kunnen worden ingediend bij de provincie Groningen. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Voor de periode tot en met 31 december 2020 is in totaal € 1,85 miljoen subsidie te verdelen.

Terug naar overzicht