Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jul
18

OCW publiceert nieuwe regeling voor vakwedstrijden in het vmbo en mbo

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) heeft de Regeling vakwedstrijden vmbo en mbo (VAKWED) gepubliceerd.

Doel van deze onlangs al aangekondigde? nieuwe regeling is het imago van het beroepsonderwijs te versterken. Hiertoe kan vanuit de regeling steun worden verleend voor de organisatie van de nationale vakwedstrijden in het vmbo en mbo, en voor de deelname aan de internationale vakwedstrijden door de winnaars van de nationale wedstrijden in het mbo.

Subsidie kan worden aangevraagd door één of meer rechtspersonen voor:

  • a. het organiseren van jaarlijkse nationale vakwedstrijden voor het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs in Nederland, waaronder de voorrondes en finale, en het stimuleren van deelname daaraan;
  • b. het organiseren van jaarlijkse nationale vakwedstrijden voor het beroepsonderwijs in Nederland, waaronder de voorrondes en finale, en het stimuleren van deelname daaraan; of
  • c. het voorbereiden van nationale deelnemers op de jaarlijkse internationale vakwedstrijden in het beroepsonderwijs alsmede de deelname van nationale deelnemers aan deze internationale vakwedstrijden in het beroepsonderwijs en de kosten die daaruit voortvloeien voor de deelnemers.


Er wordt één organisatie (rechtspersoon) per activiteit aangewezen die gedurende vier boekjaren subsidie kan ontvangen voor het organiseren van nationale vakwedstrijden dan wel de voorbereiding voor de internationale vakwedstrijden.

Per boekjaar zijn de volgende bedragen beschikbaar:

  • a. nationale vakwedstrijden vmbo: € 680.000;
  • b. nationale vakwedstrijden mbo: € 3.600.000;
  • c. internationale vakwedstrijden mbo: € 500.000.


Aanvragen kunnen worden ingediend bij Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I). Voor het boekjaar 2020 moet uiterlijk 15 oktober 2019 een aanvraag zijn ingediend. De rechtspersoon waaraan subsidie voor het boekjaar 2020 is verstrekt, moet voor de boekjaren 2021, 2022 en 2023 uiterlijk dertien weken voor de aanvang van het boekjaar, waarvoor de subsidie wordt aangevraagd, een aanvraag indienen.

Aanvragen worden gerangschikt aan de hand van diverse criteria en subsidie wordt vervolgens toegekend in volgorde van rangschikking.

Zie ook: https://www.dus-i.nl/subsidies/vakwedstrijden-vmbo-en-mbo

Terug naar overzicht