Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
18

37 aanvragen voor Stimuleringsmaatregel Filmproductie in Nederland

De eerste aanvraagronde voor de regeling Filmproductie in Nederland sloot 5 juni jl. In deze ronde zijn 37 aanvragen ingediend bij het Filmfonds. In totaal wordt voor ruim € 10 miljoen een beroep wordt gedaan op een financiële bijdrage, terwijl voor deze eerste ronde € 9,7 miljoen beschikbaar is voor toekenning. De aanvragen omvatten zowel speelfilm- als documentaire projecten. De resterende deadlines in 2014 zijn 2 september en 4 november.

Inmiddels hebben alle aanvragers hun projecten toegelicht bij het Fonds. Een aantal projecten zijn al in een ver gevorderd stadium van financiering. Ook zijn er aanvragen voor projecten die al in productie zijn.

De nieuwe stimuleringsregeling werd op 16 mei jl. door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) en het Nederlands Filmfonds tijdens het internationaal filmfestival van Cannes gepresenteerd. De maatregel is gericht op het vergroten van de productie-activiteit in Nederland en het versterken van de internationale concurrentiepositie van de Nederlandse filmindustrie. Op grond van de regeling wordt een financiële bijdrage van maximaal 30% verleend in de productiekosten van een film die aantoonbaar in Nederland zijn besteed. Het subsidieplafond in 2014 is € 19,4 miljoen.

Terug naar overzicht