Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

jun
18

Hartstichting - beurzen dr. E. Dekker-programma 2013 (€ 150.000)

Bij de Nederlandse Hartstichting (NHS) kunnen in het kader van het dr. E. Dekker-programma aanvragen worden ingediend voor de beurzen Kindercardiologisch onderzoeker, Senior postdoc en Established investigator. Aanvragen kunnen worden ingediend tot en met 17 september 2013.

Met de beurs Kindercardiologisch onderzoeker wil de Hartstichting onderzoek stimuleren op het gebied van hart- en vaatziekten bij kinderen, waaronder onderzoek naar de gevolgen van hart- en vaatziekten van kinderen op langere termijn en van aangeboren hart- en vaatziekten op oudere leeftijd. Het kan gaan om basaal of translationeel onderzoek, maar ook om patiëntgebonden onderzoek. Deze beurs van maximaal € 150.000 biedt financiële ondersteuning aan uw salaris voor de duur van minimaal één en maximaal twee jaar.

De Senior postdoc beurs wil goede postdocs stimuleren een eigen onderzoeksgroep op te bouwen binnen het cardiovasculaire onderzoeksveld. Het stipendium omvat een financiële tegemoetkoming in de salariskosten van de postdoc (voor 2 jaar) en een promovendus (voor 4 jaar). Tevens kan een bescheiden vergoeding voor materiaalkosten worden aangevraagd.

Het doel van het stipendium Established investigator is om een gevestigd onderzoeker op het gebied van hart- en vaatziekten de mogelijkheid te bieden zijn of haar onderzoeksgroep uit te breiden. De onderzoeker kan zich op deze manier goed profileren en doorgroeien tot hoogleraar. In oneven jaren is er een beurs beschikbaar voor een gevestigd onderzoeker. Dit stipendium biedt financiële ondersteuning aan uw salaris voor de duur van vijf jaar.

Met het dr. E. Dekker-programma wil de NHS persoonlijke carrières van uitmuntende Cardiovasculaire onderzoekers stimuleren. Met haar persoonsgebonden beurzen probeert de NHS ook potentiële onderzoekers warm te maken voor en te binden aan het cardiovasculaire onderzoek. De NHS mikt daarbij vooral op onderzoekers die een voortrekkersrol kunnen vervullen binnen het cardiovasculaire onderzoek.

Terug naar overzicht