Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
18

Groningen stimuleert vernieuwing klassieke muziek

Het doel van de eerder deze week al aangekondigde nieuwe regeling is het stimuleren van vernieuwende activiteiten in de klassieke muzieksector in de provincie Groningen. De regeling is gericht op het breder toegankelijk maken van klassieke muziek in combinatie met aandacht voor bijzonder en/of nieuw repertoire. De regeling moet ruimte bieden te experimenteren en leiden tot andersoortige toegankelijke kunstontmoetingen.

Subsidie kan worden aangevraagd door Groningse culturele klassieke muziekinstellingen en door zelfstandige makers werkzaam in de Groningse klassieke muzieksector. Subsidie kan worden aangevraagd voor activiteiten die bijdragen aan een of meerdere van de onderstaande doelen:

  • programmering van muziek waarin vernieuwing in de klassieke muzieksector centraal staat, waar het gaat om het maken van vernieuwende repertoire gericht op verbreding van publiek en/of een creatieve enscenering (vernieuwende klassieke muziek activiteiten);
  • klassieke muziekprojecten die actief verbindingen leggen met relevante actuele maatschappelijke thema’s als participatie en inclusie (maatschappelijke verbinding);
  • vernieuwende projecten of activiteiten gericht op het combineren van verschillende kunstdisciplines met klassieke muziek met als doel verschillende publieksgroepen bij elkaar te brengen (crossovers).


De subsidie bedraagt maximaal 75% van de subsidiabele kosten, met een maximum van € 5000. Voor de jaargang 2022 bedraagt de subsidie echter maximaal €10.000.

Aanvragen kunnen doorlopend worden ingediend bij de provincie Groningen. Aanvragen worden wel per ronde in behandeling genomen en beoordeeld. Er zijn per kalenderjaar vier ronden waarvan de sluitingsdata zijn: 1 maart, 1 juni, 1 september en 1 november. Subsidie wordt verdeeld op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Het subsidieplafond voor 2022 bedraagt € 130.000. Voor 2023 en 2024 is jaarlijks € 65.000 te verdelen.

Zie ook: https://www.provinciegroningen.nl/actueel/nieuws/nieuwsartikel/nieuwe-subsidie-vernieuwing-klassieke-muziek/

Terug naar overzicht