Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
18

Diverse aanpassingen binnen de SLIM-regeling

Ten eerste maakt deze wijziging het mogelijk om middelen die niet worden benut, naar een ander tijdvak binnen hetzelfde kalenderjaar te verschuiven. Naar verwachting zal daardoor het subsidiebudget beter worden benut.

Daarnaast wordt het aanvraagtijdvak van samenwerkingsverbanden en grootbedrijven met een maand verlengd. De nieuwe jaarlijkse deadline is 29 juli. Verder verandert de behandelwijze van aanvragen. Momenteel wordt de volgorde van behandeling gebaseerd op een loting. Maar omdat er in dit aanvraagtijdvak veel minder aanvragen binnenkomen dan bij individuele mkb-bedrijven, is het mogelijk om deze aanvragen op volgorde van binnenkomst te behandelen.

Ook zijn er enkele niet subsidiabele kosten toegevoegd. Aanleiding hiervoor is dat bij de einddeclaratie van aanvragen producten werden opgeleverd waaruit niet duidelijk volgde hoe maatwerk was geleverd voor de onderneming en de werkenden. Het komt voor dat gemachtigde partijen standaardaanvragen namens mkb-ondernemingen indienen. Hoewel er niets op tegen is om een gemachtigde partij in te zetten voor de aanvraag en uitvoering van het project, moet wel blijken dat het project en de eindverantwoording op de onderneming is toegesneden.

Tot slot is een grondslag opgenomen voor de verstrekking van persoonsgegevens, die via de subsidieregeling zijn verkregen, aan de externe partij die het kennis- en ondersteuningsprogramma verzorgt. Het doel hiervan is dat deze partij aanvragers kan benaderen met de uitnodiging om deel te nemen aan het kennis- en ondersteuningsprogramma dat bij de SLIM-regeling hoort.

Over de regeling
Het doel van de SLIM-regeling is het leveren van een bijdrage aan initiatieven in mkb-ondernemingen en in grootbedrijven in de landbouw-, horeca- of recreatiesector, gericht op het stimuleren van leren en ontwikkelen.

Terug naar overzicht