Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuws

mei
18

Nu ook leningen voor grensondernemers in de problemen door corona

Ondernemers die over de grens wonen (in de EU, EER of Zwitserland), in Nederland hun bedrijf hebben én financieel in de problemen komen door de coronacrisis, kunnen nu ook aanspraak maken op een lening voor bedrijfskapitaal.

Per 18 mei is deze financiële ondersteuning – een onderdeel van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) – aan te vragen bij de gemeente Maastricht, die dit onderdeel voor heel Nederland uitvoert.

De steun bestaat uit een rentedragende lening van maximaal € 10.157 die bedoeld is om liquiditeitsproblemen te verminderen. Het rentepercentage van de lening is 2%. De lening moet binnen drie jaar terugbetaald worden, aflossen hoeft pas vanaf 1 januari 2021.

Kijk voor meer informatie op: https://www.gemeentemaastricht.nl/werk-en-inkomen/lening-bedrijfskapitaal-voor-grensondernemers-tozo

Grensgevallen
Ondernemers die over de grens wonen en in Nederland hun bedrijf hebben gevestigd, komen niet in aanmerking voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud. Daarvoor kunnen zij een beroep doen op de sociale bijstand in hun woonland.

Ondernemers die in Nederland wonen en over de grens hun bedrijf hebben gevestigd, zijn voor financiële ondersteuning van hun bedrijf aangewezen op het land waar het bedrijf gevestigd is. In Nederland komen zij alleen in aanmerking voor tijdelijke inkomensondersteuning voor levensonderhoud (voor drie aaneengesloten maanden). Deze aanvraag kunnen ze doen in hun eigen woongemeente.

Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/05/18/loket-voor-grensondernemers-voor-aanvragen-lening-bedrijfskapitaal

Terug naar overzicht